19 januari 2012

SYLILSE-BLOG




Gisteren, 18 januari, hebben we in Amersfoort met onze uitgever de laatste inhoudelijke correcties besproken. Het aantal wijzigingen valt mee en we hoeven niets te veranderen waar we niet achter staan. Een hele geruststelling. Passie en Piemelbloemen blijft gewoon een humoristisch boek over twee vriendinnen die het nodige meemaken. En, we hebben een definitieve datum gekregen waarop ons boek gepresenteerd gaat worden, donderdag 24 mei. Hierover uiteraard in een later stadium meer.
Geweldige berichten dus, wederom, maar… het een en ander betekent ook dat we het de komende maanden erg druk krijgen! We hebben onze vrije tijd waarschijnlijk hard nodig om de laatste correcties in te voeren en hier en daar inhoudelijk nog wat aan te passen. Maar daarnaast moet er heel snel een tekst voor de flap geschreven zijn. Een KORTE tekst, hoe moeilijk is dat (!!!).
We moeten besluiten wáár we ons boek gaan presenteren (het wordt in ieder geval een plaats in Limburg), welke activiteiten we daar willen doen, wie we erbij uitnodigen. De uitgeverij gaat, vooral landelijk, de nodige PR oppakken, maar ook voor onszelf ligt hierin een belangrijke taak. We hebben genoeg ideeën voor de PR, maar wat kost het een tijd om al die ideetjes uit te voeren, hoe leuk ze ook zijn.


Onze hoofden duizelden na het overleg met de uitgever. We waren moe maar voldaan, zoals dat heet. Gelukkig was er ’s avonds, na een kort maar heerlijk bezoek aan een pizzeria, nog een goedbezochte (auteurs)nieuwjaarsborrel van TenPages.com in Amsterdam. Door de fantastische piemelbloemencorsages die Sylvia had weten te regelen, waren we duidelijk herkenbaar als ‘die schrijvers van Passie en Piemelbloemen’. We hebben gesproken met lieve mede-auteurs over het wel en wee van het uitgegeven worden. Kennisgemaakt met een deel van het aardige TenPages team. Voordat we het wisten was het half 9, hoogste tijd om de reis naar huis te starten. We kregen van TenPages.com nog een Scrabble-spel mee, erg leuke attentie!
In de trein hebben we de stiltecoupés gemeden, we hadden het veel te druk met brainstormen over hoe we het nu verder allemaal aanpakken. Dus mochten we voorlopig wat minder in beeld zijn dan weet je waar het aan ligt… We krijgen het druk! Leuk druk!

1 opmerking:

  1. Hartstikke goed meiden,kan niet wachten op passie en piemelbloemen.

    BeantwoordenVerwijderen